гр. Съединение 4190

бул. 6-ти Септември 13

+359 318 239 51

Телефон

obsa.saedinenie@gmail.com

Е-Поща

24.09.2023 03:38

Тържествена сесия по случай 5-ти септември 2022 г. – празник на община Съединение

137 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

В 09.30 часа бяха издигнати знамената на площад „Съединение“ в гр. Съединение и бяха поднесени венци и цветя на паметника в центъра на града.

В 10.00 часа в Пленарна зала бе проведена тържествена сесия на която основният акцент бе връчването на отличия за на видни наши съграждани.

. Сесията бе открита от председателя на Общински съвет Съединение, д-р Кристина Крислова, която се обърна с кратко слово към всички, а след това даде думата за приветствие на Кметът на общината, г-н Атанас Балкански. След това на гостите бе представен кратък биографичен филм представящ 4 наши съграждани, които са дали и продължават да дават своя принос в областта на образованието, културата, спорта и съхраняването на патриотичния ни дух в община Съединение. След като всички се запознаха с номинираните и техния принос в отделните области, г-жа Крислова и кметът г-н Балкански връчиха Почетен плакет, Почетна грамота и ръчно изработена керамика на Ботев и Левски на отличените  Стоян Енчев, Марияна Килимперова, Гочо Генев и Кръстю Манчев. Накрая тържествената сесия приключи с почерпка за всички присъстващи.

СНИМКИ: Линка Шопова

Споделете в

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest